Bernardić: Kujundžić i Vlada odgovorni za tihu privatizaciju zdravstva

Sve je teža situacija u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj i treba djelovati. Dugovi u zdravstvu su veći nego ikad prije, prijeti kolaps zdravstvenog sustava, izjavio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a. Riječ je o zdravstvenoj reformi koju bi proveo SDP.

- Dramatični apeli veledrogerija govore da su dugovi došli do te razine da prijeti obustavljanje lijekova bolnicama. Najviše trpe građani. Liječnici napuštaju RH, nedostaje više od 10.000 medicinskih sestara i medicinskih tehničara, sve se teže dolazi na red za specijalističke preglede, kaže Davor Bernardić.

Bernardić: Milan Kujundžić i Vlada odgovorni su za tihu privatizaciju zdravstva

- Na sceni je tiha privatizacija zdravstva, jer pacijent je primoran spas potražiti u privatnom sektoru. Ne postoji nikakva strategija razvoja zdravstva. Golema sredstva iz budžeta za iduću godinu namijenjena su samo za prikrivanje dugova i prikrivanje nedostataka cjelokupnog zdravstvenog sustava. SDP će inzistirati na svojim rješenjima za spas zdravstva. Postoji samo jedan standard u liječenju bolesnika - zlatni standard koji pruža optimalno liječenje svakog pojedinca, bez obzira na materijalni status, dodaje Bernardić.