Nakon posjeta djeci u bolnici - Kujundžić optimističan

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon što je jutros i osobno obavljao gastroenterološke preglede u dnevnoj bolnici u Zagvozdu, posjetio je u splitskom KBC-u dvoje talijanske djece koji su se jučer otrovali na brodu u Hvaru, i koji su još životno ugroženi.

- Žao mi je što se dogodio jedan nesporazum, što se u početku špekuliralo da se radi o trovanju hranom što je nanijelo štetu hrvatskom turizmu. Dakle, ovdje se definitivno ne radi o trovanju hranom i Hrvatska nije zemlja u koju je opasno ići jer ćete pojesti nešto od čega ćete se, uvjetno rečeno, otrovati, istaknuo je ministar.

- Ovdje se radi o nesretnom slučaju gdje je uzrok plin, a ne trovanje hranom, naglasio je ministar koji je pohvalio liječničke napore svojih splitskih kolega: "Uistinu sam ponosan što danas u mome i vašemu Splitu mogu reći da se hrvatska medicina može nositi s najboljima u svijetu i izvući ovako teško bolesnu djecu do vjerojatnosti da će ostati živi. To je nešto što može napraviti samo vrhunska medicina, poručio je Kujundžić.