Avion sletio u polje nakon što je udario u jato ptica

Rusija u četvrtak slavi "čudo" uspješnog slijetanja putničkog zrakoplova s 233 putnika na polje kukuruza u predgrađu Moskve, nakon što je pri uzlijetanju udario u jato ptica. 

Ozlijeđeno je nekoliko desetaka ljudi, među njima devetero djece, no nitko nije poginuo kad je Airbus 321 Ural Airlinesa sletio na polje jugoistočno od Moskve. Ekipe hitne pomoći i dva helikoptera prebacili su ozlijeđene do obližnje bolnice. Rusija slavi uspješno slijetanje zrakoplova.

Avion je nedugo nakon uzlijetanja udario u jato galebova, zbog čega su mu se pokvarili motori. Pri slijetanju ruskog zrakoplova motori su bili ugašeni, a kotači nisu bili vani. Avion je putovao u Simferopol na Krimu.Državna televizija taj je manevar prozvala "čudom iznad Ramenska", referirajući se na četvrt u moskovskoj regiji u kojoj je zrakoplov sletio, oko kilometar udaljenosti od međunarodne zračne luke Zhukovsky.

Ruski mediji proglasili su pilota Damira Jusupova "herojem", a mnogi uspoređuju taj čin sa slijetanjem zrakoplova U.S. Airwaysa na rijeku Hudson 2009. godine. Američki avion tada je udario u jato gusaka.

Kremlj je priopćio da će pilotu Damiru Jusupovu dodijeliti državno odlikovanje.