Riječki trgovi postaju pješačka zona - parkiranje zabranjeno

Dva riječka trga u najužem gradskom središtu od danas postaju pješačka zona, kao nastavak Korza. Promet i parkiranje zabranjeni su za sva vozila osim interventnih.

Parkirališna zona za pravne osobe i stanare okolnih zgrada s povlaštenim parkirališnim kartama odlazi u prošlost. Taj dio grada postaje parkirališna zona.

Rijeka trenutačno ima tri podzemne garaže u središtu, a u planu je i gradnja četvrte. Ipak, gubitak ovih parkirališnih mjesta prouzročit će probleme mnogima.

- Bit će ukinuto ukupno 45 parkirnih mjesta ali je bitno naglasiti da će se u ulici Dolac obilježiti 14 novih parkirnih mjesta.Dakle gubi se nekih 30-tak parkirnih mjesta. Znam da je to problem i stanari i pravne osobe su koristili ovo parkirallište, kaže Robert Maršanić, voditelj prometa i projektiranja Rijeka prometa.

Unatoč podzemnim garažama i parkiralištima, u središtu grada kronično nedostaje parkirališnih mjesta.

- U ovom trenutku je javni gradski prijevoz jedina opcija i najbolja opcija  i vjerujem da će Autotrolej naš loklani prijevoznik osigurati što bolju komociju. U zadnje vrijeme se nabavljaju nova vozila upravo za te namijene, objašnjava Maršanić.

Namjera je grada da u budućnosti nauštrb parkirališnih poveća broj pješačkih zona, no zato treba osigurati nova parkirališna mjesta.

Posljednjih deset godina razmišlja se o velikim parkiralištima na istočnom i zapadnom ulazu u grad, ali zasad samo - razmišlja.