ZET-ovci zamijenili zagrebačke ulice dubrovačkima

Dubrovački gradski prijevoznik Libertas u srcu sezone ostao je bez tridesetak vozača, koji su otvorili bolovanje. U pomoć je priskočilo 12 vozača zagrebačkog ZET-a, koji će u Dubrovniku ostati dva mjeseca.

Zagrebačke ulice Josip Poljak ovo je ljeto zamijenio dubrovačkima. Već dva tjedna radi u Dubrovniku gdje su ga, kaže, prihvatili raširenih ruku. Gužve mu nisu problem, takvih, kaže, ima i u Zagrebu za vrijeme adventa.

- Mi smo navikli na takve gužve i prometno opterećenje - kaže Poljak.

Do dolaska dvanaest ZET-ovih vozača pojedine Libertasove linije bile su reducirane.

- Ispomoć je bila potrebna zbog, u tom trenutku, nedostatka vozača, s obzirom na to da smo imali 30-ak bolovanja, što nama nije bilo dostatno da bi mogli pokriti ovaj vozni red koji imamo tijekom ljetnih mjeseci - objašnjava direktor Libertasa Ante Vojvodić.

Josip i njegovi kolege u Dubrovniku će ostati do 2. listopada. Neće im, kaže, to biti teško jer već uživaju u dubrovačkim ljepotama, osobito plažama. Za problem nedostatka vozača u Libertasu dotad bi se trebalo pronaći trajnije rješenje.

- Natječaj je otvoren na Zavodu za zapošljavanje, objavljen je i na našoj internetskoj stranici, čak i vršimo kreditiranje potencijalnih kandidata, koliko je u našoj mogućnosti, radimo na tome - kaže Vojvodić.

Zainteresiranih ima, no u Upravi Libertasa o detaljima još ne žele govoriti.