Dvije Francuskinje ozlijeđene u požaru na Braču

U požaru na brodici ozlijeđene su dvije ženske osobe, majka i kćer, koje su medicinski zbrinute u Supetru, a očevid o uzrocima nesreće je u tijeku, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Požar na brodici dužine 5,7 metara, hrvatske zastave opremljena izvanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 165 kW, izbio je u trenutku pokretanja porivnog stroja, odmah po dovršetku postupka ukrcaja goriva u brodski spremnik, na položaju lučke stanice za punjenje goriva u Milni na Braču.

U trenutku izbijanja požara na brodu je boravila četveročlana obitelj, (otac majka i dvije kćeri), od kojih su ozlijede zadobile majka (rođena 1970. godine) i kćer (rođena 2004. godine), dok otac i druga kći u nesreći nisu ozljeđeni; svi su državljani Republike Francuske.

Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijem Doma zdravlja u Supetru, a požar na brodici u kratkom vremenu ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Milna.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a službenici Lučke ispostave Milna nastavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.