Mali sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu A6

Na autocesti A6 nedaleko od Vrbovskog  jutros prava drama. Sportskom zrakoplovu koji je poletio s aerodroma u Lučkom i krenuo prema Rijeci, Vrsaru i Puli gdje je trebao sletjeti, u 55. minuti leta, odnosno 5 minuta do 11 sati, počeo je otkazivati motor. Pilot je bio prisiljen potražiti teren za slijetanje. Na zelenim je površinama uočio mnogo žica dalekovoda pa se odlučio za autocestu...

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Na izvid su, nakon dojave, izašli vatrogasci HAC-a, vatrogasna postaja Javorova Kosa te djelatnici vatrogasne postrojbe DVD-a Vrbovsko.Voditelj Tehničke jedinice autoceste u Delnicama Valentin Crljenko rekao je novinarima da je Centar kontrole prometa u Delnicama u 10.47 primio dojavu da je na području Skrada došlo do kvara zrakoplova te da postoji mogućnost da se spusti na autocestu. Pilot je javio da ima problema u letu i da postoji mogućnost da će se srušiti negdje na predjelu Skrada.

- Odmah po dojavi koja je bila u 10.47, u 10.50 su alarmirani vatrogasci i ophodarska služba i policija. Oni su odmah izašli, ali u međuvremenu avion se već spustio na autocestu, srećom bez većih posljedica - rekao je.Miroslav Pleše iz Kupjaka kaže kako su i pilot i vozač iznad kojega je avion prelijetao odreagirali brzo te da je pravo čudo da nitko nije ozlijeđen.

Vatrogasci DVD-a Vrbovsko su intervenciju na svojoj službenoj stranici na Facebooku opisali kao nesvakidašnju.

"Prisilno slijetanje manjeg zrakoplova uslijed tehničkog kvara, na autocestu A6 Zagreb-Rijeka. Slijetanje je prošlo bez ljudskih žrtava samo s materijalnom štetom", izvijestili su.

Do prisilnog slijetanja došlo je najvjerojatnije zbog tehničkih problema na avionu, nitko nije stradao, te je u tijeku uklanjanje aviona s prometnice, potvrdili su Hini iz HAC-a. Promet se autocestom do daljnjega odvija jednim trakom.