Britanski ministar financija najavljuje 600 milijuna funti za stanovanje

Britanski ministar financija Sajid Javid izjavio je da će uložiti 600 milijuna funti u infrastrukturu potrebnu za gradnju 50 tisuća novih stanova.

Novac će biti usmjeren u Fond za stambenu infrastrukturu iz kojeg će se financirati gradnja cestovnih i željezničkih prometnica i škola kako bi se stvorili uvjeti za povećanje broja stambenih jedinica.

Najavljeni iznos poduprijet će realizaciju pet novih projekata u Londonu i u regijama Essex i Bedfordshire, kazao je britanski ministar financija.

- Trebaju nam ceste, željezničke linije i škole koje će servisirati potrebe obitelji u tim stanovima. Zato sam osnovao fond za financiranje infrastrukture koja će povezati nove stambene jedinice na tim područjima, pojasnio je Javid u priopćenju objavljenom u subotu.

Otkada su ga članovi Konzervativne stranke u srpnju izabrali za čelnika a time i za premijera, Boris Johnson obećao je brojna ulaganja, potaknuvši nagađanja da će neposredno nakon planiranog izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije 31. listopada zatražiti prijevremene izbore, napominje Reuters.