Milina: Nema nikakvog razloga za zabrinutost

Šibensko-kninska policija privela je 28-godišnjaka i 25-godišnjaka koji su u srijedu navečer u kafiću u Đevrskama kod Knina na nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste. Policija nastavlja istragu vezano za incident u kojemu je iste večeri u Uzdolju skupina nasilnika napala goste kafića, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Poslijepodne je u Knin stigao glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Sastao se s lokalnim čelnicima policije.

- Razgovarali smo o aktualnim događajima koji znatno ugrožavaju osjećaj sigurnosti građana i štete ugledu RH. PU šibensko-kninska je reagirala vrlo brzo, za jedan je događaj odmah pronašla i počinitelje. Ukupno je prijavljeno 5 osoba i jedno kazneno djelo prijetnje povezano sa zločinom iz mržnje. Za događaj u Uzdolju još se poduzimaju mjere i radnje u suradnji s drugim policijama. Radi se opsežno istraživanje, rekao je ravnatelj Milina za HRT.Naglasio je da nema nikakvog razloga za zabrinutost.

- Intenzivno radimo na razrješavanju ovog slučaja, poručio je. Spomenuo je da je u posljednje vrijeme na području grada Knina bilo niz javnih okupljanja i vjerskog karaktera i nije zabilježen niti jedan incident. "Policija će pojačati svoju mobilnost", najavio je.
Grabar-Kitarović o napadu kod Knina, Plenković traži da se angažiraju svi policijski resursi

Policija je izvijestila kako je protiv obojice podignula optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Istragom je utvrđeno da su se 28-godišnjak i 25-godišnjak u srijedu oko 22.50 Golfom šibenskih registracija dovezli do kafića u Đevrskama. U alkoholiziranom stanju ušli su u kafić gdje je 25-godišnjak "na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi" vrijeđao 62-godišnjeg vlasnika te goste, narušavajući javni red i mir. Okrivljeni 28-godišnjak napao je vlasnika, koji ih je upozorio da će zvati policiju ako nastave s uvredama i oštećivanjem inventara.

Obojica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedena kninskoj stalnoj službi Općinskog suda u Šibeniku, a 28-godišnjak je prijavljen i zbog prometnog prekršaja jer je iste noći u Konjevratima zaustavljen za upravljačem u alkoholiziranom stanju, ali je odbio alkotestiranje.

U policiji ističu kako nastavljaju provoditi intenzivnu istragu vezano za incident u Uzdolju u općini Biskupija, gdje je skupina maskiranih nasilnika palicama napala goste kafića koji su pratili televizijski prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.
Vlasnik kafića: Uletjeli su s fantomkama, šipkama, daskama, letvama, počeli razbijati, tući
Tom je prilikom pet osoba lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik, a oštećen je inventar kafića. Policija je zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari privela nekoliko osoba koje dovodi u vezi s tim incidentom.