Čačić dao podršku Milanoviću

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u subotu kako je za ekstremno normalnu Hrvatsku istaknuvši kako je u tom smislu ekstremist, istaknuvši da mu puno znače podrške stranaka, prije svih SDP-a koji je vodio.

- Mi smo za ekstremno normalnu Hrvatsku, u tom smislu smo ekstremisti, rekao je Milanović koji je u subotu posjetio Varaždin, te Špancirfest i Bučograd, na poziv predsjednice Županijske organizacije SDP-a Barbare Antolić Vupore i varaždinskoga župana i predsjednika Narodne stranke Reformisti Radimira Čačića.

Nakon obilaska tih manifestacija Milanović je novinarima izjavio da mu podrške stranka puno znače, prije svih SDP-a koji je vodio.

- Borimo se za modernu, otvorenu, znatiželjnu, nasmijanu, normalnu Hrvatsku. Mi smo za ekstremno normalnu Hrvatsku, u tom smislu smo ekstremisti. Toga trenutno nema, izjavio je Milanović te ocijenio kako danas postoji samo manična potreba da se ljude svađa.

- Sad vidimo da se u to uključio i Aleksandar Vučić, mali od Šešelja. Ti ljudi koji ustvari šire mržnju, najbolje se međusobno razumiju, rekao  je Milanović dodavši da se on zauzima za najteži način - rad, pokušaj, pogrešku, neuspjeh, uspjeh. Uvjeren je da će ući u drugi krug i u konačnu pobjedu.

- Pobjeda. Ne gaženje, ne poniženje protivnika, nego pobjeda. I to da Hrvatska sljedeće godine bude normalna. Da se ne sramotimo, da ne biramo najlošije društvo. Što neki kandidati pokazuju koji svoju trajnu tendenciju u životu - uvijek odaberu najgore društvo. Bilo to iz nogometa, iz politike, i uvijek se na te ljude vežu, bez njih su slabi ili nedovoljno jaki, rekao je Milanović te ustvrdio da je kandidat SDP-a, ali i sam svoj kandidat.

Najavio da će prema svakoj vladi biti kritičan, otvoren i tražiti partnerstvo, svjestan što smije, te da za sebe neće tražiti "nikakve tiranske ovlasti", ali će biti jasan direktan i Hrvatska će imati svoj stav i karakter.

Podršku Milanovićevoj kandidaturi dao je varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić, rekavši da nije iznenađenje podrška "bivšem vrlo uspješnom predsjedniku Vlade".