Škorić: Nema sukoba u Upravi Hrvatskih cesta

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković sazvao je u ponedjeljak sjednicu Skupštine Hrvatskih cesta na koju je pozvao sve članove uprave te tvrtke.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Na redovnoj skupštini Hrvatskih cesta u ponedjeljak se raspravljalo o poslovanju te državne tvrtke te o stanju u njezinoj upravi, uz zaključak da je nužno prikupiti dodatne informacije i podatke o postupcima javne nabave odabira konzultanata i izvoditelja radova na projektima izgradnje dijela obilaznice Omiša i projekta izgradnje dionice DC403, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ta je skupština održana u prostorima Ministarstva, a uz nadležnog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića prisustvovali su joj i četiri člana uprave Hrvatskih cesta, uključujući i predsjednika Josipa Škorića.

U kratkom priopćenju nakon te skupštine, iz Ministarstva su naveli da se na skupštini raspravljalo o izvješćima Nadzornog odbora i Uprave o poslovanju Hrvatskih cesta te je podnesen Godišnji financijski izvještaj, a raspravili su i temu stanja u upravi Hrvatskih cesta.

- Zaključeno je kako je nužno prikupiti dodatne informacije i podatke o postupcima javne nabave odabira konzultanata i izvoditelja radova na projektima izgradnje dijela obilaznice Omiša - dionice DC70 most Cetina Omiš istok, te projekta izgradnje dionice DC403 čvor Škurinje luka Rijeka. Navedene podatke će analizirati predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te će izvještaj predstaviti skupštini, stoji u priopćenju Ministarstva nakon skupštine.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC) Josip Škorić odbacio je medijske spekulacije o postojanju sukoba između njega i preostala tri člana uprave tog cestarskog poduzeća, poručivši da će svi i dalje nastaviti raditi zajedno.

U izjavi novinarima nakon završene redovne skupštine Hrvatskih cesta, Škorić je kazao da je na skupštini bilo riječi o financijskim izvješćima HC-a, a na pitanje ima li sukoba u upravi kazao je da nema.

- Nema sukoba. Danas smo se dogovorili da ostajemo i dalje fokusirani na realizaciju projekata. Pred nama je puno posla, o svim ostalim stvarima će Ministarstvo dati priopćenje. Mi nastavljamo dalje raditi, poručio je Škorić.

Potvrdno je da odgovorio na pitanje novinara ostaju li i dalje svi na svojim pozicijama, odbacivši medijske napise o "ratu" između njega i članova uprave.

- Nije nikad bilo rata između nas četvorice, kazao je Škorić u izjavi novinarima u društvu preostala tri člana uprave, dodavši da su on i članovi Uprave zajedno došli na skupštinu, zajedno s nje odlaze te kako će i dalje nastaviti raditi zajedno.

Uz predsjednika uprave Škorića, član uprave je i Nikša Konjevod iz HDZ-a, Alen Leverić iz HNS-a te Senko Bošnjak koji je član HSLS-a.

Na pitanja novinara o internoj reviziji javne nabave Hrvatskih cesta, Škorić je izjavio da je ona napravljena te kako je pokazala da je sve sukladno zakonu, a kako će i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture napraviti uvid u dokumentaciju te nakon toga izdati priopćenje.