Šišmiši zaposjeli zagrebačku "Traumu"

Jato šišmiša uletjelo je u Kliniku za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, pa je u pomoć pozvano Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Njegova terenska ekipa u bolnici je ulovila sedam šišmiša.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
- Šišmiši ovamo dolaze već drugu godinu zaredom. Slučaj je utoliko zanimljiviji što su šišmiši i prošle i ove godine doletjeli u "Traumu" u istom kolovoškom tjednu – onom u kojem se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Svi su šišmiši ulovljeni uz mnogo opreza jer je riječ o osjetljivim životinjama, izuzetno vrijednima za naš ekološki sustav - kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Šišmiši iz "Traume" bit će pregledani i čim se utvrdi da su dobro, pustit će ih se u prirodu.

U ovo doba godine jedini leteći sisavci pronalaze mjesta na kojima bi im bilo ugodno provesti hladniji dio godine, no u bolnicu su možda ušli i prateći jato kukaca kojima se hrane.

Međunarodna noć šišmiša u subotu će se obilježiti u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tada će građani moći doznati mnoštvo zanimljivosti o šišmišima – od vrsta koje su izumrle, do načina kako ih zaštititi u gradovima.