Milanović: HDZ mora odlučiti je li mu Pupovac brat ili tat

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović na Poljoprivrednom sajmu u Gudovcu pored Bjelovara, komentirao je odnose u vladajućoj koaliciji nakon nedavnih izjava Milorada Pupovca.

-
Hoće li se Pupovac ograditi od usporedbe Hrvatske s NDH?
- SDSS: Pupovcu podrška, odluka o koaliciji na Glavnom odboru
- HVIDR-a: Ili Pupovčeva isprika ili raskid koalicije s HDZ-om 

- Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kada je 1997. došao u Hrvatski sabor i digao ruku za izmjene Ustava te godine. Doživio je tada standing ovation od HDZ-ovaca. Ne može u jednom trenutku biti brat, a u drugom tat. HDZ mora odlučiti s kim i kako želi koalirati. Kad im je netko prijatelj, ne može im sljedeće jutro biti neprijatelj, izjavio je Milanović. Izostanak reakcije predsjednice Republike na nedavni napad u okolici Knina nazvao je političkim kukavičlukom.

Dodao je kako Pupovac "kad govori, hoda po jajima jer je svjestan koliko reakcija može izazvati svaka njegova izjava". Izostanak reakcije predsjednice Republike na napad u Uzdolju nazvao je političkim i ljudskim kukavičlukom. Nedavnu izjavu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore o zabrani SDSS-a komentirao je riječima: "Svaka stranka ponekad lupeta, i SDP je znao lupetati". Ako zbog toga počnemo zabranjivati stranke, to je put u tiraniju".