Divjak: 20. rujna sastanak o pomoćnicima u nastavi

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sazvala je za petak, 20. rujna sastanak na temu osiguravanja pomoćnika u nastavi, a poziv je upućen osnivačima škola, odnosno gradovima i županijama, te udrugama uključenima u taj proces. 

Dječaku s autizmom dodijeljen osobni pomoćnik u nastavi
- "Ključ svega su učitelji i profesori - prvo im treba povećati plaće"
- Kozmus: Društvo je zbog djece kao Filip već prvi dan škole dobilo jedinicu 

Tema sastanka je osiguravanje potpore pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih  posrednika u skladu s Pravilnikom o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju te Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima. Na sastanku će se analizirati ovogodišnji proces, a započet će se i dogovori o daljnjem unaprjeđenju odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju.

Broj odobrenih pomoćnika u nastavi ove je godine znatno povećan u odnosu na prethodne 4000 u odnosu na 1361 prije pet te 209 prije deset godina. Problem pomoćnika u nastavi aktualiziran je nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija dječaka iz Slavonskoga Broda koji sjedi i plače ispred škole čekajući asistenta.

Grad Slavonski Brod nakon toga je priopćio da je posrijedi bila pogrešna procjena škole da mu prvoga dana nastave pomoćnik nije potreban, dok je Ministarstvo istaknulo da je pomoćnik u nastavi odobren na vrijeme, još 28. srpnja.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!