Milanović: Baš kad se smirilo između Vlade i SDSS-a, eto nje

Novinari su ministre uoči sjednice Vlade pitali za komentar zategnutih odnosa Vlade i SDSS-a i izjava Milorada Pupovca te pisma koje mu je jučer uputila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Sve to na Korčuli je komentirao i SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović.

- Državni vrh osudio pokušaj ulaska 11 vojnika Srbije u RH 
- Pupovac na konferenciji za novinare: Nisam četnik!
-
Predsjednica Pupovcu proslijedila pismo iz 2016.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo Miloradu Pupovcu u kojem navodi "da pozorno prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku".

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Kujundžić: Poučeni poviješću ne trebamo to raditi

- Ne treba zagrijavati atmosferu. Vjerujem da je Pupovac svjestan da to niije trebao napraviti, i što je najvažnije, nadam se da takve stvari više neće izgovarati. To ne treba ni Hrvatima, ni bilo kojoj manjini. Trebamo živjeti u miru i s poštovanjem, a ne ložiti vatru, izjavio je ministar Milan Kujundžić uoči sjednice Vlade. Komentirajući pismo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, za koje je Jadranka Kosor kazala da je "dolilo kerozina na vatru", Kujundžić je rekao: "Poučeni poviješću ne trebamo to raditi". Smatra kako SDSS treba sam odlučiti hoće li ostati u koaliciji, a ova Vlada ide dalje. 

Milanović: Baš kad se smirilo između Vlade i SDSS-a, eto nje

- Izgleda da se taj odnos između Vlade i SDSS sada malo smirio, nastavit će radit zajedno. Svatko ima svoje motive i razloge. Ali eto, baš sad kad se smirilo, eto nje. Da ponovno, vjerojatno u dogovoru s Vučićem i njegovim razdragancima iz Beograda i čaršije - ljude huškaju. Da nema mira, izjavio je Zoran Milanović. Upitan da komentira situaciju u HDZ-u, s obzirom na to da je Miro Kovač objavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a, ocijenio je kako se to ne radi u "ovako fragilnom i teškom trenutku" za bilo koju stranku, dodavši da se tome ne veseli jer to nije dobro za hrvatsku stabilnost.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kaže kako je besmisleno uspoređivati Hrvatsku u ovom trenutku s jednim povijesnim, propalim vremenom.

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je kako je riječ o maloj nesmotrenoj izjavi Milorada Pupovca, koja će biti ispravljena. Uglavnom je komentirao Finsku, govorio je kako je to prekrasna zemlja.

Ministar turizma Gari Cappelli izjave Milorada Pupovca smatra pomakom da se iskreno kaže u kojem smjeru ide, da se prvenstveno želi primiriti situacija. O kandidaturi Mire Kovača za predsjednika HDZ-a kaže da su oni demokratska stranka. Na pitanje je li Plenković najbolji odgovorio je da je sigurno najbolji.