Nasilnom policajcu jednomjesečni istražni zatvor

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem policajcu, kojega se tereti da je u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu. 

- Alkoholizirani policajac uhićen i udaljen s dužnosti zbog prijetnji pištoljem supruzi

Tužiteljstvo je predložilo istražni zatvor zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnje. Sudac istrage prihvatio je prijedlog jer postoje relevantni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju pa je rješenjem odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Policajac je uhićen i privremeno udaljen iz službe nakon što je nedavno u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao 34-godišnju suprugu, koja je tijekom napada izašla iz stana u dvorište, gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem koji legalno posjeduje. Kada je na dvorište izišao 39-godišnji susjed, koji je čuo kako žena zove u pomoć, policajac je zaprijetio i njemu. Nakon dolaska policije osumnjičeniku je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi te mu je oduzet službeni i privatni pištolj.

Tijekom ispitivanja tužiteljstvo je utvrdilo osnovanu sumnju da je nasilničko ponašanje osumnjičenika prema supruzi trajalo još od sredine 2017. sve do 10. rujna ove godine.

Sumnja se da je policajac u stanu u kojem živi sa svojom suprugom, protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, suprugu kontinuirano vrijeđao, govorio joj pogrdne riječi i dovodio je u ponižavajući položaj. To je kulminiralo izgredom 10. rujna, kada je bio fizički nasilan prema njoj, a nakon što se ona zatvorila u sobu, uzeo je pištolj i nasilno razvalio vrata te joj s uperenim pištoljem upućivao prijetnje, koje su se odnosile na nju i njene roditelje, braću i sestre.