Ministar Krstičević letio s Krilima Oluje

S pilotima akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" danas je letio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Nakon svojeg prvog trenažnog leta s Krilima Oluje poslao je potporu organizaciji prvog međunarodnog vojnog zrakoplovnog mitinga koji bi se u Zadru trebao održati 30. svibnja 2020..

- Radimo ozbiljne pripreme za taj spektakl u funkciji turizma i popularizacije vojnog poziva. Vjerujem da će se u Zadru skupiti velik broj ljudi i da ćemo gledati sposobnosti naših pilota, ali i drugih aeroskupina. Ja se nadam  tada da će ponovno biti Dan državnosti, kad i treba biti. Na taj se datum, između ostaloga obilježava i 15. rođendan Krila Oluje, poručio je ministar Damir Krstičević.Poručio je da su Krila Oluje naša pobjednička, hrvatska, zrakoplovna reprezentacija te pozvao građane da dođu na miting, a mlade da se priključe Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Satnik Darko Belančić kazao je kako je njihov program zahtjevan, vrijeme ih je poslužio, a "ministar je odradio fantastičan posao".Danas su letjeli na ruti Zemunik – Biograd na moru – Kornati – Telaščica – Zadar, gdje su izveli tradicionalni „Pozdrav Zadru“ i natrag do Zemunika. Pri završetku leta izveli su najatraktivniji element Krila Oluje “DIA”, trostruko ogledalo, a svoj let završili su popularnim elementom razlaza u obliku lepeze.

Krila Oluje do sada su zabilježila 143 nastupa u Hrvatskoj i 56 u inozemstvu, na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama. U nedjelju će izvesti jubilarni 200. akrobatski program na vojnom zrakoplovnom mitingu u Belgiji.