Vučić: Vojska je spremna zaštiti svoj narod

- Srbija je danas, mnogo više nego prije par godina, sposobna samostalno zaštititi svoje granice i spremna odvratiti svaki pokušaj ugrožavanja vlastitog naroda ma gdje bio, poručio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na promociji najmlađih časnika Vojske Srbije i diplomaca Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije.

Istaknuo je kako je Srbiia danas u "vrtlogu izazova i sve agresivijih pokušaja da se revidira povijest, da se od krvnika napravi žrtva, a od žrtve krvnik, zatim zahtjeva da se odrekne prijateljstva s mnogim prijateljima, ali da jednako dobro surađuje s Kinom, Rusijom, SAD". Vučić je ustvrdio kako sve veći dio međunarodne zajednice prepoznaje da je Srbija "pokretač novih odnosa i prosperitetne budućnosti na Balkanu", te da "prije svega čuva i vodi politiku mira i stabilnosti".

- Umjesto nekulture zaboravljanja prošlosti, njegujemo kulturu sjećanja i sa svojim narodom iz RS-a, Crne Gore i Hrvatske klanjamo se žrtvama u Jasenovcu, Glini, Prebilovcima, Staroj Gradiški i drugim tvornicama smrti. Isto tako prihvaćamo da su drugi imali svoje žrtve i, za razliku od nekih drugih, zločine koji su počinili pripadnici našeg naroda itekako osuđujemo, rekao je Vučić.