Počinje burna politička jesen

Da će politička jesen biti potpuno u znaku predsjedničkih izbora, vidi se i prema ovoj rujanskoj suboti. Potencijalni kandidati iskoristili su brojne javne događaje kako bi bili što bliže biračima na čije glasove računaju.

Da će se kandidirati za drugi mandat još ovo ljeto najavila je u Kninu. No na službenu kandidaturu Kolinde Grabar- Kitarović još se čeka. Dotad predsjednica ne miruje, u Krapini je dodijelila povelju Festivalu kajkavskih popevki. Te poručila kako na državnoj i lokalnoj razini treba pojačati napore kako bi se očuvali predivni hrvatski dijalekti. Predsjednica je ranije posjetila 27. Zagorski gospodarski zbor, najveće okupljalište gospodarstvenika u Hrvatskom zagorju te razgledala ponudu brojnih izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Ogulinu Zoran Milanović - u povodu proslave Dana grada i otkrivanja spomen-ploče generalu Petru Stipetiću, za kojeg smatra da ga vlast ne tretira s dovoljno poštovanja. Oštar i prema predsjednici, smatra da je bez sadržaja i bira loše društvo. Želi debatu i prije službenog početka kampanje - osobito s njom, dok za premijera poručuje da se ponajprije bavi strankom.

Milanović zaziva debatu prije službene kampanje

Riječkim korzom prošetao se Dejan Kovač čiji je podupiratelj HSLS za sutra razmatranje o ostanku u koaliciji jer smatraju da se Milorad Pupovac nije dovoljno ogradio od svojih izjava. Kovač pak smatra da Hrvatska gubi ekonomski suverenitet.

Dejan Kovač: Diplomacija kao kralježnica izvoznog gospodarstva

Miroslav Škoro od jučer je i službeno kandidat s potporom Mosta u predsjedničkoj utrci. Tko podupire koga sve je jasnije, no neke stranke na končanu odluku komu se prikloniti - barem onu javnu, još čekaju.

Na terenu i ostali kandidati koji žele na čelo države. Na Europskom trgu u Zagrebu prosvjed asistenata u nastavi - došli su poduprijeti Ivan Pernar, Katarina Peović, Ante Simonić.