Macan: Sve što se događa je parlamentarna kampanja

Jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora počelo je uobičajeno, pitanjima na aktualnom prijepodnevu. Najviše je pitanja bilo upućeno premijeru.

- Maras natpisom izazvao pomutnju, Plenković mu odgovorio 

Ivica Relković, politički analitičar, izjavio je u HRT-ovoj emisiji "Tema dana" da je aktualno prijepodne počelo očekivano.

- HDZ i SDP bili su dominantni jedni prema drugima. To je na neki način vraćanje u stare kolotečine. Pred bilo koji izborni ciklus takva homogenizacija jednima i drugima dobro dođe, kazao je i naveo kako je jasno da je SDP želio poentirati na rekonstrukciji Vlade. "HDZ u takvim slučajevima može ići s određenim podacima kao npr. Hrvatska je u vaše vrijeme bila u rejtingu smeća, a sada smo u investicijskom".

Krešimir Macan, politički analitičar, smatra da je tema rekonstrukcije Vlade već zastarjela i da se nakon toga dogodilo mnogo toga što je moglo biti tema. "Vrijeme jednostavno čini svoje. Nemojmo zaboraviti da je danas nevjerojatan promet na burzi, Liga prvaka u Zagrebu... Ljudi žive svoj život i ne bave se puno s onim što ovi pričaju. Zastupnici su morali biti kontkretniji".

Relković tvrdi da se slaže s Macanovom konstatacijom da je premijeru možda lakše doći na aktualno prijepodne nego na možda koalicijski sastanak s partnerima. Macan pak smatra da "onaj koji je najbolje stajao u medijima nikada nije dobio izbore".

Govoreći o predstojećim izborima Relković je istaknuo da unutarstranačke HDZ-ove izbore neki s većim interesom čekaju nego predsjedničke. Macan je nastavio da je ova godina definitivno predizborna za parlamentarne izbore te da sve što se događa je parlamentarna kampanja.