Glasovac i Grmoja o presudi Božidaru Kalmeti

Brojne reakcije uslijedile su nakon presude bivšem HDZ-ovom ministru Božidru Kalmeti, koji je oslobođen optužbi da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

- Kalmeta oslobođen, Mikulić, Boban i Kezele osuđeni 

Sabina Glasovac (SDP) kazala je da nema komentara na presudu Božidaru Kalmeti i drugima. Istaknula je da može govoriti tek o svojim dojmovima.

- Moji dojmovi su možda u suprotnosti s onim što će reći pravosuđe. Ne znam koliko je to u ovome trenutku važno. Kad malo pogledam komentare na društvenim mrežama nakon objave ove presude potpuno je jasno zašto ljudi gube povjerenje u institucije i zašto napuštaju Hrvatsku, kazala je.

Istaknula je da je dugo godina živjela i politički djelovala u Zadru te da se "nauživala vladavine Božidara Kalmete.

- Nikada nisam mucala pri iznošenju svojih stavova vezanih za način upravljanja gradom Zadrom. Moram reći i da me ova presuda nažalost nije iznenadila, dodaje.Nikola Grmoja (MOST) rekao je da je HDZ, postavljanjem Božidara Kalmete, na "jedno od ključnih mjesta u HDZ-u, u operativu," već je bilo jasno kako će ovaj sudski proces završiti.

- Andrej Plenković ga je odlučio rehabilitirati. Nemam preveliko povjerenje u hrvatsko pravosuđe. Nevjerojatno je da svi suradnici budu osuđeni, a da ministar koji je odgovoran bude oslobođen odgovornosti. Mislim da je ovo samo nastavak rasta sumnje hrvatskih građana u neovisnost pravosuđa. To je nešto što nije dobro i to treba mijenjati, kazao je Grmoja.