VIDEO: Meč Kolinda Grabar-Kitarović - Stipe Miočić

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović višednevni posjet SAD-u počela je u Clevelandu u saveznoj državi Ohio, gdje živi četvrta po veličini hrvatska zajednica u Americi. Prati je dopisnica HRT-a Branka Slavica. 

Predsjednica je svoj posjet Clevelandu počela zaista zanimljivo, sportski, jednim ozbiljnim treningom s vrhunskim sparing partnerom. Bio je to najpoznatiji Hrvat iz Clevelanda - Stipe Miočić, svjetski prvak u UFC-u u teškoj kategoriji.

On je predsjednicu ugostio u teretani u kojoj trenira već 20 godina, upoznao je s članovima svoje obitelji i svojim timom.Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Stipe Miočić razmijenili su prigodne darove. Predsjednica je dobila boksačke rukavice s njegovom potpisom, a Stipe Miočić nacionalni nogometni dres s njegovim imenom.

Stipe Miočić je predsjednici demonstrirao neke borilačke pokrete. Ona se pokazala vrlo entuzijastičnom učenicom.

Sve su pratili i hrvatski i američki novinari kojima su i predsjednica i Stipe Miočić govorili o ljepotama Hrvatske. Predsjednica je Stipu Miočića zamolila da poruči hrvatskoj mladosti, djeci, koliko je važna uloga sporta i zdravog života.Na kraju su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Stipe Miočić održali i kratki meč u kojem je deblji kraj izvukao Miočić. Dobio je direkt desnom rukom nakon kojega je pao.Predsjednica je zatim obišla Kliniku Cleveland, jednu od najboljih američkih bolnica, kojoj je na čelu Zagrepčanin dr. Tomislav Mihaljević.