Maji Sever nagrada na festivalu Fra Ma Fu

Maja Sever, novinarka HRT-a, na Petom Fra Ma Fu festivalu u Daruvaru dobila je nagradu za humanost. Dodjeljuje se novinarima koji su svojim tekstovima, novinarskim radom i posebnim angažmanom pridonijeli realizaciji humanitarnih projekata.

Nagradu je dobila za humanitarnu akciju "Ljudi za ljude", pokrenutu nakon što je na Baniji za potrebe emisije "Nedjeljom u 2" snimila prilog o životu povratnika srpske nacionalnosti. Susret s vremešnim, osamljenim i siromašnim građanima Republike Hrvatske u banijskim brdima potaknuo je novinarku Sever na humanitarni angažman, a za te potrebe osnovana je i grupa na Facebooku čiji se broj članova i dalje povećava.

Prilog Maje Sever o životu povratnika na Baniji:Nagradu za humanost za novinare koji su svojim tekstovima, novinarskim radom i posebnim angažmanom pridonijeli realizaciji humanitarnih projekata dobio je i Slobodan Vesović. Za najbolje reportaže za prošlu godinu nagrade su dobili Vid Barić iz Jutarnjeg lista, Denis Mahmutović iz 24sata i Zoran Vitas iz Večernjeg lista.

Festival reportaže i reportera Fra Ma Fu održan je od 20. do 22. rujna u Daruvaru, sa središnjom temom informiranja manjina i manjinskih medija.