"Think pink" prvi put u Hrvatskoj

Prvi put u našoj zemlji, i to u Splitu trčat će se utrka "Race for the Cure - Think pink". Simboli grada Splita, Dioklecijanova palača, Peristil i Riva noćas su bili osvijetljeni ružičastom bojom. Najveći je ovo svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, koji se svake godine održava u više od 140 gradova diljem svijeta i u kojem sudjeluju milijuni ljudi.

Cilj je utrke koja počinje u 11 sati na splitskoj Rivi - slavljenje života, smanjenje smrtnosti od raka dojke, promoviranje ranog otkrivanja bolesti, te sjećanje na one koji su izgubili borbu protiv karcinoma dojke. Na stazi dugoj 5 kilometara danas će potrčati te onom kraćom od 2 kilometra prošetati mnogi Splićani, ali i oni iz drugih hrvatskih gradova - prijatelja utrke. Ambasador utrke je nogometni klub Hajduk.

U Hrvatskoj je, inače, prošle godine rak dojke dijagnosticiran kod 2 tisuće 500 žena, a njih više od tisuću izgubilo je bitku s tom opakom bolešću. Predsjednik splitske Županijske lige protiv raka prof. Eduard Vrdoljak zato poručuje: "Zamislite da od tisuću na godinu spasimo njih 900. To je moguće!"