Pavić najavio jednostavniju proceduru dobivanja novca iz EU fondova

U Šibeniku je završila konferencija Dani regionalnog razvoja i fondova EU-a. Glavna poruka koju su odaslali sudionici bila je da sredstva iz europskih fondova mijenjaju Hrvatsku - nabolje. Nakon jučerašnjih panela i predavanja, danas  je na šibenskoj rivi održan Sajam europskih fondova.

Cilj sajma je širiti pozitivno iskustvo iskorištavanja europskog novca. Organiziran je i edukativno-zabavni program za najmlađe, a sajam je i veliki izložbeno-prodajni prostor različitih proizvoda.

Sajam je obišao i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Marko Pavić koji je ustvrdio da je za brojne projekte Hrvatska do sada dobila 22 milijarde kuna. Ipak, svjestan je teškoća, pa najavljuje -pojednostavnjivanje postupaka.

- Svakako moramo pojednostavniti procedure. Bit će i promjena arhitekture upravljanja fondovima. Moramo ojačati administrativno i učilište koje sam najavio imat će svrhu u obrazovanju ljudi u sustavu, kao i za pomoć našim korisnicima, rekao je Pavić.

Prije 3 godine Hrvatska je imala samo 9 posto ugovorenih sredstava iz fondova EU-a, danas smo na 76 posto. Najavio je ministar Pavić i otvaranje Učilišta za administraciju europskih fondova. Cilj - obrazovati prijeko potreban kadar koji će korisnicima olakšati proces povlačenja europskog novca.