Vikend uoči 67. rođendana Putin proveo u divljini sibirske tajge

Ruski predsjednik Vladimir Putin vikend uoči 67. rođendana proveo je uživajući u planinarenju i berbi gljiva s najbližim suradnicima u sibirskoj tajgi, što je u ponedjeljak fotografijama i videosnimkama dokumentirao i službeni Kremlj.

Uz neizostavnu prisutnost odanog mu ministra obrane Sergeja Šojgua, s predsjednikom je bilo još nekoliko visokih ruskih dužnosnika.

U sportskoj odjeći kaki boje, sa sunčanim naočalama i šeširom na glavi Putin je pozirao službenom fotografu za vrijeme šetnje prirodom u republici Tuvi, nedaleko od granice s Mongolijom i jednoj od najsiromašijih i najudaljenijih ruskih regija. 

Videosnimke Kremlja prikazuju Putina i Šojgua kako se probijaju kroz divljinu u terencu dvosjedu te kako se Putin uspinje uz strmi nagib te potom sjedi i uživa u pogledu.

- Popeli smo se iznad oblaka (...) na gotovo 2000 metara, kaže Putin bez daha, u videosnimci koju je emitirala ruska televizija. 

Avanturistička putovanja ruskog lidera, koji igra na imidž muškosti i u trećoj životnoj dobi i ranije su privlačila pozornost javnosti.

Njegove aktivnosti poput podvodnog ribolova, jahanja i lova proširile su se internetom, a rado ističe i to da je ponosni vlasnik crnog pojasa u džudu.