Grlić Radman na forumu Unije za Mediteran

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman upozorio je u četvrtak na 4. regionalnom forumu Unije za Mediteran u Barceloni na potrebu zajedničkog djelovanja svih država Sredozemlja na polju zaštite okoliša i suzbijanja negativnih posljedica klimatskih promjena, priopćilo je ministarstvo (MVEP).

- Ovogodišnji Regionalni forum Unije za Mediteran, održan u prisutnosti visokih predstavnika institucija Europske unije, stavio je naglasak na potrebu zajedničkog djelovanja svih država Sredozemlja na polju zaštite okoliša i suzbijanja negativnih posljedica klimatskih promjena. Sredozemno more pripada u ekološki najugroženija područja svijeta i Hrvatska kao mediteranska država posebnu pažnju pridaje zaštiti Jadranskog i Sredozemnog mora te priobalja, stoji u priopćenju.

Ministarstvo također navodi da je tijekom ministarskog sastanka 43 države Unije za Mediteran ministar Grlić Radman istaknuo i značaj pitanja pomorske sigurnosti na Mediteranu i u svijetu te je kolege upoznao sa zajedničkim naporima Hrvatske i Ukrajine u potrazi za nestalim kapetanom Dinom Miškićem i članovima posade, ukrajinskim državljanima.

Potaga za nestalim hrvatskim kapetanom i pomorcima odvija se uz potporu Francuske, SAD-a i Europske agencije za pomorsku sigurnost.