"Sačuvajmo zdrave dojke"

Mjesec je borbe protiv raka dojke - u Hrvatskoj najčešćeg tumora u žena. Kako bi se podignula svijest o toj bolesti tijekom listopada organizira se niz manifestacija.

- Prema posljednjim statistikama, u Hrvatskoj je oboljelo 2777 osoba od raka dojke i to 2735 žena i 42 muškarca, a umrlo 789 osoba. U usporedbi s prethodnom statistikom, broj umrlih je u padu, što je jako dobra vijest, ali je i dalje visok. Akcijom želimo potaknuti građane na redovite preventivne preglede i liječenje prema svjetskim standardima, potaknuti žene da se brinu o svome zdravlju, da ne čekaju i da svoj pregled dogovore već danas, te se zalažemo za bolju palijativnu skrb u Republici Hrvatskoj, objašnjava Nives Moric, predsjednica udruge "P.I.N.K life – Pogled iz novog kuta".Udruga "Pink life" jutros je u središtu Zagreba održala humanitarnu šetnju koja je završila modnom revijom. 

Povorka je krenula sa Zrinjevca. Dolaskom na Cvjetni trg organizirano je fotografiranje te modna revija na kojoj su oboljele i liječene žene i one iz javnog života nosile modele hrvatskih dizajnera.

Revija je završila puštanjem ružičastih balona u zrak, a zatim je nastavljen prigodni program.