Opljačkali i ozlijedili zaštitare pa pobjegli s novcem

Kod Osijeka oružana pljačka i napad na dvojicu zaštitara vatrenim oružjem. Njihovo su vozilo, između mjesta Koprivna i Hrastin, poslijepodne zaustavili nepoznati napadači, ozlijedili ih, otuđili zasad neutvrđenu količinu novca i pobjegli. Zaštitari nisu u životnoj opasnosti, a za pljačkašima je pokrenuta opsežna policijska potraga, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.
Razbojstvo se dogodilo malo prije 15 sati, a zasad nepoznati počinitelji otuđili su neutvrđenu količinu novca i udaljili se nepoznatom smjeru. Za njima tragaju sve raspoložive snage osječko-baranjske Policijske uprave - specijalna policija te pripadnici interventne, temeljne i prometne policije.

- Za pregled terena smo koristili službenog psa, koristili smo dron, u ovom trenutku teren nadlijeće helikopter MUP-a, rekao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

U policiji zahvaljuju građanima koji su pružili pomoć ozlijeđenim zaštitarima i prevezli ih u bolnicu.

Ozlijeđeni zaštitari prevezeni u osječki Klinički bolnički centar i izvan su životne opasnosti. Stradali su, kažu u policiji, upotrebom vatrenog oružja.