King ICT nastavlja poslovnu suradnju s NATO-om

Tvrtka KING ICT izvijestila je da će u sklopu nastavka poslovne suradnje s NATO-om implementirati rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu, a vrijednost je projekta malo veća od 6,4 milijuna kuna. Proces implementacije, kako se navodi u priopćenju, trajat će četiri mjeseca, od rujna do prosinca ove godine, a vrijednost projekta iznosi malo više od 6,4 milijuna kuna.

Član Uprave KING ICT-a Sendi Radić je kazao kako KING ICT od 2014. ima certifikat poslovne sigurnosti što mu omogućuje rad s klasificiranim podacima i sklapanje ugovora raznih stupnjeva tajnosti s državnim tijelima Republike Hrvatske, institucijama i tijelima EU-a i NATO-a. Poručio je kako je suradnja s NATO-om dokaz da hrvatske tvrtke mogu ravnopravno konkurirati na međunarodnim javnim natječajima te da je ona motivator za stvaranje još boljih modela udruživanja, klasteriranja i prezentiranja na svjetskoj sceni.

King ICT je početkom svibnja objavio da je ugovorio posao s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informaciju o implementaciji informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj vrijedan malo više od pet milijuna kuna. King ICT sa sjedištem u Zagrebu je sistem integrator, a bavi se i uvođenjem inovativnih poslovnih rješenja. Trenutačno zapošljavaju više od 500 ljudi, a u sklopu tvrtke posluju i specijalizirane tvtke Aktivis, za upravljanje dokumentima, i Smart Energy, za razvoj i implementaciju rješenja u području energetske učinkovitosti.