Hasanbegović predstavio "Blok za Hrvatsku"

Predstavljena je Osnivačka skupština nove, desne političke stranke Blok za Hrvatsku pod vodstvom Zlatka Hasanbegovića - koji se u srpnju politički razišao s Brunom Esih i napustio Neovisne za Hrvatsku.

Ovo je samo novo ime za staru političku platformu koju sam zastupao - poručuje  Hasanbegović te dodaje da su uz njega četiri petine članova koji su utemeljili Neovisne za Hrvatsku.

Hasanbegović je tom prilikom poručio kako je osnivanje Bloka za Hrvatsku epilog događaja iz srpnja ove godine.

Tada su organizirana dva istovremena stranačka izborna sabora, jedan u Zagrebu kojeg je predvodio Hasanbegović te jedan u Zadru pod vodstvom predsjednice Neovisnih Brune Esih. Nakon Esihinog reizbora na mjesto predsjednice Neovisnih za Hrvatsku, došlo je do raskola u toj stranci.

- Plenkovićevo Ministarstvo uprave mimo svih zakonskih rokova odbija se izjasniti o zakonitosti tzv. Zadarskog sabora. Blok za Hrvatsku je novo ime za staru političku platformu koju sam zastupao", kazao je Hasanbegović.

Hasanbegović: Blok će biti inicijator stvaranja predizbornog bloka političkih istomišljenika

- Blok za Hrvatsku će biti okupljalište, moderator i inicijator onoga što naši birači očekuju, a to je stvaranje čvrstog predizbornog bloka svih političkih skupina i pojedinaca koji zastupaju srodna nacionalistička, suverenistička i slobodarska stajališta, rekao je Zlatko Hasanbegović, osnivač stranke Blok za Hrvatsku.

- Siguran sam da će taj blok na parlamentarnim izborima polučiti takav rezultat da bez njega neće biti moguće formirati buduću hrvatsku Vladu, istaknuo je Hasanbegović.