Srbija notom odgovorila na hrvatsku diplomatsku notu


Nakon što je jučer otkrivena spomen-ploče u Novom Sadu Mladenu Bratiću, zapovjedniku snaga bivše JNA u napadu na Vukovar i nakon što je naše Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog toga poslova Srbiji poslalo prosvjednu notu - danas je notom odgovorio Beograd.
 
Prosvjedna nota Srbiji zbog spomen-ploče Bratiću

Službeni Beograd u dopisu tvrdi da je poginuli general-major JNA Mladen Bratić, kako navodi, zapovijedao legalnom vojnom formacijom i da nije osuđen za ratne zločine. Ne spominjući razaranje Vukovara koje je vodio i ubojstvo više od 2.200 ljudi u tom gradu, naveli su na hrvatskoj strani: zločine NDH, Milu Budaka i Miru Barešića.

-
Naravno da nam taj čin u realizaciji aktualnog srbijanskog vodstva, njihove vlade, ministarstva obrane i vojske, naravno da nam je to svima onima naivnima koji su mene i sve nas uvjeravali kako nam se priviđaju velikosrbi, velikosrpska ideologija. Ovo je jasan pokazatelj da zapravo i aktuana politika u Republici Srbiji ne da nije odustala od te ideologije nego je njeguje, komentirao je ponašanje srbijanskog državnog vrha gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.