Izrael bombardirao Pojas Gaze, s tog područja ispaljene rakete na Izrael

Izraelsko zrakoplovstvo bombardiralo je položaje Islamskog džihada u Pojasu Gaze pri čemu je poginulo dvoje Palestinaca nakon novih raketa ispaljenih s tog područja na Izrael.

Od utorka je u izraelskim operacijama, čija je meta Islamski džihad, poginulo  22 Palestinaca, uključujući visokog zapovjednika te organizacije i njegovu suprugu.

Četrdesetdvogodišnji Baha Abu Al-Ata, vođa oružanog krila Islamskog džihada, Brigade Al-Kuds, ubijen je, kao i njegova žena, u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u istočnom dijelu grada Gaza u utorak.

Islamski džihad objavio je da smatra ubojstvo svog čelnika izraelskom "objavom rata".

Od utorka je 220 raketa ispaljeno iz Gaze na Izrael, ali pritom nitko nije poginuo, posljednji je podatak izraelske vojske koja je dodala da je 90 posto raketa uspjela presresti izraelska protuzračna obrana.

Netanyahu poručio Islamskom džihadu da prekine napade ili će iskusiti još više udaraca
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je u srijedu palestinskom pokretu Islamski džihad da prekine raketiranje Izraela jer će iskusiti još više udaraca izraelske vojske.

Netanyahu je to izjavio na početku sastanka svog kabineta za sigurnost u vrijeme kada izraelske snage jačaju smrtonosne napade na položaje Islamskog džihada, a ovaj nastavlja ispaljivati rakete iz Gaze na Izrael.

- Odlučni smo boriti se za našu zemlju i braniti je, a ako oni misle da će nas salve raketa oslabiti ili pokolebati našu odlučnost, varaju se, rekao je.

- Hoće li zaustaviti napade ili trpjeti sve više i više udarca - mogu izabrati. Odluka je na njima, rekao je Netanyahu.

Izraelsko zrakoplovstvo bombardiralo je položaje Islamskog džihada u Pojasu Gaze zbog čega su slijedile nove raketne salve prema Izraelu.

Od utorka ukupno je 250 raketa ispaljeno iz Gaze na Izrael, ali pritom nitko nije poginuo, posljednji je podatak izraelske vojske koja je dodala da je 90 posto raketa uspjela presresti izraelska protuzračna obrana.