Papa ugostio 1500 beskućnika

Papa Franjo ugostio je u nedjelju 1500 beskućnika i siromašnih ljudi na ručku u sklopu obilježavanja trećega Svjetskog dana siromašnih koji organizira Rimokatolička Crkva.

Na jelovniku su svima prisutnima u velikoj vatikanskoj dvorani, uključujući i Papu, bile lazanje, piletina u umaku od gljiva, krumpir, slatkiši, voće i kava. Papine goste u Vatikan su doveli volonteri dobrotvornih udruga koji im svakodnevno pomažu.

Cijeli prošli tjedan na Trgu svetog Petra radila je mobilna klinika u kojoj su liječnici volonteri siromasima pružali besplatne specijalističke preglede. U blizini je siromašnima dostupna ordinacija opće prakse koja im je dostupna tijekom cijele godine, što je još jedna od Franjinih zamisli.

Ranije je na misi za rimske siromahe održanoj na Trgu svetog Petra Franjo kazao da se svi oni boljega imovinskog stanja zbog siromašnih ne bi trebali osjećati "neugodno" nego bi im trebali pomoći koliko god je to moguće. Dodao je da bi se oni trebali zapitati: "Imam li ja kao kršćanin među prijateljima bar jednu siromašnu osobu?"