Plenković: HDZ podupro kompromis Vlade i sindikata

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković kazao je novinarima da je  "kolegama predstavljen kompromis između Vlade i sindikata u prosvjeti".

-
HDZ je podržao u cijelosti ovaj kompromis koji omogućuje prekid štrajka. Vodili smo računa o interesima djece, roditelja, funkcioniranju sustava obrazovanja, a i o financijskoj izdrživosti cijeloga aranžmana, kazao je Plenković.

Dodao je da je bilo riječi i o predsjedničkim izborima te da će vrh HDZ-a biti sutra uz predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović pri predaji potpisa za kandidaturu za novi mandat. Komentirao je i predsjedničinu izjavu da će Milanu Bandiću, ako ga osude, u zatvor nositi kolače.Jandroković: Važno je da se djeca vrate u školu

Uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, glavni tajnik stranke Gordan Jandroković odgovarao je na pitanja novinara u vezi s postignutim dogovorom sindikata obrazovanja i Vlade.  

- Zaključak na sjednici Predsjedništva koju smo imali tijekom popodneva bio je jedinstven u smislu da je važno da se djeca vrate u školu. Bitno je da je postignut određen kompromis koji je očuvao financijsku stabilnost za 2020. godinu. Obrazovanje jest prioritet, ta povišica, vjerujem, ionako bi došla profesorima, učiteljima i nastavnicima. Mislim da je to rješenje koje može zadovoljiti sve.