Sjeverna Koreja prijeti: Na SAD-u je izbor 'božićnog dara'

Sjeverna Koreja objavila je da "potpuno ovisi o SAD-u koji će božićni dar odabrati". Bilo je to prikriveno upozorenje te nuklearno naoružane zemlje Washingtonu.

Ri Thae Song
, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označuje kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNA.

- Dosadašnji potezi Washingtona nisu drugo do budalasti trik smišljen da zadrži DPRK u dijalogu kako bi to iskoristio za političku situaciju i izbore u SAD-u - rekao je Ri Thae Song upotrijebivši službeno ime Sjeverne Koreje - DPRK (Demokratska Narodna Repubika Koreja).

Stručnjaci  i južnokorejski mediji izjavu vide kao prijetnju da bi Sjeverna Koreja mogla ukinuti svoj moratorij na nuklearne pokuse te pokuse s projektilima duga dometa.

Pregovori su stali nakon neuspješna sastanka na vrhu američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong Una u veljači u Vijetnamu.

Dvije strane nisu se mogle složiti o sljedećem koraku radi ublažavanja napetosti, a Sjeverna Koreja otad je u more ispalila više projektila kratka dometa.