Pogubljen muškarac zbog strašnog ubojstva bivše djevojke

Muškarac u Tennesseeju koji je proglašen krivim za ubojstvo svoje bivše djevojke tako što ju je zapalio u svom automobilu prije gotovo 30 godina pogubljen je na električnoj stolici u Nashvilleu, rekli su zatvorski službenici.

Lee Hall (54) proglašen je mrtvim u 19,26 sati po lokalnom vremenu u zatvoru maksimalne sigurnosti Riverbend u Nashvilleu.

Hall je 1992. osuđen na smrt zbog ubojstva 22-godišnje Traci Crozier.

Guverner Tennesseeja Bill Lee rekao je da neće intervenirati u tom slučaju, dan nakon što je Hall preseljen u ćeliju pokraj komore za pogubljenje.

Hall je podnio nekoliko neuspjelih pravnih prigovora pred državnim i saveznim sudovima nakon osude za namjerno ubojstvo i podmetanje požara 1992.

Vrhovni sud u Tennesseeju ovog je tjedna odbio njegov posljednji zahtjev za odgodu izvršenja jer je smatrao da je jedna od porotnica bila pristrana s obzirom na to da je bila žrtva obiteljskog nasilja.

Američki Vrhovni sud odbio je ponudu za 11-satnom odgodom izvršenja.
Hall je odabrao smrtnu kaznu na električnoj stolici te je tako bio četvrti osuđeni američki zatvorenik koji je na taj način pogubljen od 2018.

Tennessee je 2014. ponovno počeo upotrebljavati električnu stolicu za izvršenje smrtne kazne, te će se njome koristiti ako je zatvorenik izabere ili ako smrtonosna injekcija ne bude dostupna.

Prema sudskim dokumentima, Hall je polio svoju bivšu djevojku Crozier benzinom i zapalio je u svojem nissan pulsaru u noći 16. travnja 1991., nakon svađe izvan kuće svoje bake.

Hall je bio 20. zatvorenik u SAD-u i treći u Tennesseeju koji je pogubljen 2019., prema informativnom centru za smrtnu kaznu.