Kampanja Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića u Dalmaciji

Dvoje kandidata koji vode u istraživanjima i anketama dan su proveli u Dalmaciji. Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je na prozivanja Miroslava Škore. S druge strane njoj je kritike uputio Zoran Milanović.

Kandidatkinja HDZ-a i triju stranaka Kolinda Grabar-Kitarović danas je, obilazeći Imotski, Makarsku i Sinj, Miroslavu Škori poručila - nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u stranci bila radi političkog profita.

- Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom 90-ih. Neke treba pitati svojim ljudima gde si bio dok je grmilo, neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama, poručila je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

Iako ih nije navela, Miroslavu Škori i Zoranu Milanoviću poručila je - oba će pasti.

Kandidat SDP-a i 12 stranaka danas je također posjetio Sinj. Rekao je da se onaj koji obnaša dužnost predsjednika ne smije družiti s ljudima optuženima za ozbiljan kriminal.

- Taj teror, taj zulum trpimo i gledamo, smješkamo se kao da se ništa ne događa već 30 godina. Običan lopovluk i krađu nazivamo korupcijom. To je naime metoda autogenog treninga za pripitomljavanje građanstva. Dakle, kad ljudi počnu pravim riječima nazivati pojave koje ih okružuju, to će onda biti lopovluk, kazao je predsjednički kandidat Zoran Milanović.

Nastavljaju se međusobne optužbe Grabar-Kitarović i Milanovića o tome tko je organizirao mimohod u Zagrebu, odnosno tko je kada i kako posjetio Vukovar i Knin.

Milanović je kazao da je to „ironija novije hrvatske povijesti da se ta proslava tek nakon što je Franjo Tuđman preminuo počela održavati u Kninu”.

- Smiješno, jel tako. Ali baš tako je. Kolinde Kitarović nije bilo, ni u Vukovaru. Zato se čudim da se uopće laća tog mača i da govori o tim temama jer tu je jako tanka, kao i Plenković, kazao je Milanović.

- Kad je riječ o tome kad sam bila u Vukovaru, kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru netom nakon oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja Knina, u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi, kazala je Grabar-Kitarović. Ona dan završava skupom u Splitu.