Nova uhićenja zbog utaje poreza u prodaji motornih vozila

Djelatnici istarske policije i riječkog USKOK-a uhitili su nekoliko osoba koje se dovode u vezu s gospodarskim kriminalom.

Neslužbeno se doznaje da su osumnjičeni za utaju poreza u prodaji motornih vozila. Konkretno, uhićene se sumnjiči da su automobile koje su uvezli u Hrvatsku prijavljivali kao rabljene i tako plaćali manji porez.

Podsjetimo da je prije samo nekoliko dana u Zagrebu uhićeno osmero krijumčara luksuznih automobila. Jesu li ta dva slučaja povezana, otkrit će istraga.

U vezi s današnjom istragom još nije moguće doznati službene informacije. Neslužbeno pak doznajemo da su danas u Bujama uhićene tri osobe te po jedna u Zagrebu i Poreču.

U sklopu akcije u Bujama su danas pretraženi autosalon i obiteljska kuća agenta tvrtke koja se bavi uvozom automobila. Riječ je o agentu koji je poznat kao nekadašnji mešetar nekretninama, ali i bivši vlasnik pretraženog autosalona, koji je prepisao bivšoj djevojci i kod nje je trenutačno zaposlen.

Kako doznajemo, i ona je među uhićenima, a očekuje se da će do kraja dana, ili najkasnije sutra, svi biti privedeni u riječki USKOK.