Policija objavila snimku uhićenja osumnjičenog za likvidaciju u Omišu

Policija je u stanu Stipe Ringwalda (47) u Šibeniku, osumnjičenog da je u Omišu prije mjesec dana ubio Karmelina Fistanića, pronašla drogu i streljivo, i on je s još dvojicom uhićenika koji se dovode u vezu s  ubojstvom, predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u petak splitska policija.

U sklopu kriminalističe istrage u Naklicama je u četvrtak uhićen Jerko Pirić (34), u Omišu Vlado Zolota (46), a na Vidicima u Šibeniku Stipe Ringwald (47). 

Načelnik Sektora krim policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ante Matković, ne otkrivajući imena osumnjičenih, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da su u Ringwaldovu stanu pronašli 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša,  9,35 grama amfetamina, te 41 komad streljiva.

Splitski policajci posao su odradili u suradnji s Ravnateljstvom policije, PU šibensko-kninskom, PU zagrebačkom, Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, a u kriminalističko istraživanje je u jednom dijelu bila uključena i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA).

- Trojica uhićenih su osumnjičeni za kazneno djelo ubojstva. Uz to 47-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine na štetu 39- godišnjakinje. Utvrđena je osnovana sumnja da je 47- godišnjak prema prethodnom dogovoru i uz pomoć 34-godišnjaka i 46-godišnjaka, 9. studenoga na Brzetu u Omišu na ukradenom motoru prišao vozilu u kojem su bili muškarac i žena, te vatrenim oružjem usmrtio 38-godišnjaka, kazao je Matković.

Tom prilikom je lakše ozlijeđena i Fistanićeva djevojka (39). Kriminalističko istraživanje u tom slučaju se nastavlja.

- Policija je provela opsežno kriminalističko istraživanje u potrazi za počiniteljima ubojstva i materijalnim dokazima. Jučer su na području Omiša, Šibenika i Zagreba obavili nekoliko pretraga stanova i drugih prostorija, kao i prijevoznih sredstava kojima su se koristili osumnjičenici, rekao je Matković. Voditelj Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske Ivica Buzov rekao je da je ubojstvo u Omišu bilo nezapamćena brutalna likvidacija koja se dogodila usred dana na otvorenom prostoru.

- Obavili smo na stotine razgovora, 23 pretrage stanova, brodica i drugih prijevoznih sredstava tijekom kojih smo pronašli nešto odjeće i obuće koje se mogu dovesti u vezu s počiniteljima koje su imali na sebi u vrijeme ubojstva. Prošli smo oko 150 kilometara puta, a jučer smo zaključili to kriminalističko istraživanje, te priveli osumnjičene osobe, istaknuo je Buzov.

Unatoč brojnim novinarskim pitanjima policija nije otkrila sve detalje jer istraga u tom slučaju se nastavlja. Nisu željeli govoriti ni o motivima ubojstva, ali je načelnik Matković novinarima potvrdio da je postojao sudski spor između ubijenog Fistanića i jednog od osumnjičenika.

Karmelino Fistanić (38) iz Piska kod Omiša ubijen je 9. studenog oko 14 sati na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Brzet. Sjedio je zajedno sa svojom djevojkom u zaustavljenom Volkswagenu kada je motociklom stigao ubojica i u glavu mu ispalio šest metaka.