Trumpov izborni stožer fotomontirao predsjednikovu glavu na naslovnici Time

Izborni stožer američkog predsjednika fotomontirao je glavu Donalda Trumpa na tijelo Grete Thunberg na naslovnici časopisa Time koji je švedsku ekološku aktivisticu proglasio osobom godine.

Trumpov izborni stožer u kampanji za predsjedničke izbore 2020. poslužio se tom naslovnicom Timea montiravši Trumpovu glavu na Gretino tijelo, a ispod fotografije objavio je promidžbeni tekst.

"Kada je riječ o provedbi obećanja, samo je jedna Osoba godine", napisao je Trumpov War Room i nabrojao Trumpove uspjehe Kada je Time objavio osobu godine, američki predsjednik u četvrtak se našalio na račun šesnaestgodišnje švedske aktivistkinje Grete Thunberg i čestitavši joj poručio neka se opusti te savjetovao "da mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju".

Trump, republikanski milijarder, povukao je Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog sporazuma.

Greta Thunberg je u svome obraćanju UN-ovoj konferenciji o klimi optužila vlade i poslovne ljude da zavaravaju javnost razgovarajući no to neće zaustaviti klimatske promjene.

- Stvarna opasnost je to što političari i menedžeri prikazuju da se stvarna akcija provodi, a u stvarnosti ne radi se ništa osim kreativnog PR-a i vješte zarade", rekla je.

Časopis Time imenovao je Trumpa osobom godine za 2016.