I smjena straže na Trgu sv. Marka posvećena predsjedanju

I prva smjena straže u 2020. posvećena je povijesnom trenutku za našu zemlju, početku predsjedanja Vijećem EU-a. Vojnici i konjanici vojno-povijesne postrojbe Kravat pukovnije izveli su tradicionalnu novogodišnju smjenu straže na Trgu sv. Marka.

- Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije
- Kravata u Beču simbol hrvatskog predsjedanja EU


- Tradicionalno, ali i jedinstveno. Uz to što je Zagreb metropola kravate, sada smo i prijestolnica kravate pa utoliko je novo, rekao je Marijan Bušić, ravnatelj ustanove Academia Cravatica.
- Ono što je posebno važno i što nas jako veseli s turističke strane jest da će ovo biti prilika da se Zagreb ponovno pokaže kao centar događanja i da će zapravo ovih šest mjeseci svjetla biti uperena na Zagreb, tako da ćemo imati priliku pokazati ono najljepše od Zagreba, što uistinu Zagreb i zaslužuje, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZ-a Grada Zagreba.
Bila je čast prisustvovati, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Grad je spreman sto posto, mi ćemo imati 9. ili 10. početak dolaska stranih delegacija u Zagreb. A 3. lipnja mogu najaviti da ćemo biti domaćini 27 gradonačelnika glavnih gradova EU-a. To će biti dodatna odgovornost i za gradonačelnika i grad Zagreb, rekao je Bandić.