VIDEO: Prvi novogodišnji kupači

Dok se mnogi u toplini svoga doma oporavljaju od najluđe noći u godini, neki su u Novu godinu odlučili ući plivajući. Odvažnih kupača bilo je diljem Hrvatske - od Opatije, Šibenika i Zadra do Pule i Siska. Neki su zaplivali već tradicionalno, neki prvi put, a neki su ih ipak samo bodrili s kopna.

Opatija

U svojim tradicionalnim mornarskim, povijesnim kupaćim kostimima, uz blagdanske crvene kapice na glavama - Opatijski kukali otvorili su sezonu kupanja.
Šibenik

Već tradicionalno novogodišnje kupanje na gradskoj šibenskoj plaži Banj održalo se promocijom na temu zaštite ribljeg fonda Jadrana, a maskota je hobotnica Luca, velika pet metara.
Zadar

I nekoliko odvažnih Zadrana već je s prvim danom 2020. godine otvorilo sezonu kupanja. Sudeći prema njihovim skokovima, bit će ovo vesela i maštovita godina, uz sigurnu podršku najmilijih.

Pula

Prvog dana 2020., unatoč temperaturi mora od samo 13 i temperaturi zraka od 12 Celzijevih stupnjeva, na pulskom kupalištu Mornar pedesetak kupača je tradicionalnim plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima sretnu Novu godinu.

- Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se, stoga zašto se ne okupati na prvi dan godine. Inače, plivamo tijekom cijele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lijepe stvari, rekao je Igor Brkarić iz Pule, nakon prvog ovogodišnjeg "osvježenja" u moru.

Sisak

Najhrabriji Siščani ni ove godine nisu propustili tradicionalno novogodišnje kupanje na šetnici uz Kupu.

Rabac

Triatlon Klub Albona Extreme Labin organiziralo je sedamnaesto po redu novogodišnje kupanje u Rapcu. Članovi kluba Albona Extreme s prijateljima sportske udruge Trickera iz Pazina, te članovima Društva podvodnih aktivnosti Rabac otvarili su novogodišnje kupanje ulaskom u more na prelijepoj plaži kod svjetionika.
Ogulin

Tradicionalno već sedmu godinu zaredom Ogulinci u Novu godinu ulaze kupanjem u jezeru Sabljaci. Ove godine pod motom "Zdravo u Novu" kupalo se njih 14, od čega dvije žene. Kupali su se u vodi koja je imala 7 stupnjeva. Dva Zvonka, Ranogajec i Lipoščak kupaju se svih sedam godina.