Novi raketni napad na vojnu bazu u Iraku u kojoj su američke snage

U raketnom napadu u utorak na vojnu bazu sjeverno od Bagdada u kojoj su smještene američke snage ranjena su dvojica Iračana, nakon nekoliko sličnih napada posljednjih dana, priopćila je iračka vojska.

Vojska u priopćenju nije navela koliko je raketa Kaćuša ispaljeno na zrakoplovnu bazu Tadži. Dvojica Iračana ranjena su u napadu, rekli su medicinski i policijski izvori.

Od kraja listopada više desetaka raketa ispaljeno je na iračke baze u kojima se nalaze američki vojnici, a 27. prosinca smrtno je stradao jedan američki podizvođač. Sjedinjene Države optužile su proiranske iračke oružane frakcije za raketiranje.

Na taj napad SAD je odgovorio bombardiranjem iračkih baza i ubio 25 boraca proiranske paravojne koalicije, koja je sastavnica iračke vojske.

Po naredbi američkog predsjednika Donalda Trumpa ubijen je najviši iranski general Kasim Sulejmani na što je Iran uzvratio ispaljivanjem 22 balističke rakete na iračku bazu al-Asad, u kojoj su također smješteni američki vojnici, ali u napadu nije bilo  žrtava.

Od tada su raketiranja američkih ciljeva gotovo svakodnevna. Irački parlament izglasao je odlazak stranih vojnika iz zemlje.