Stanislav Zavadlav policiji daje izjavu o napadu u autobusu

Stanislav Zavadlav, mlađi brat trostrukog splitskog ubojice Filipa, koji je u četvrtak u 15.35 sati napadnut u autobusu javnog prijevoza, policiji daje izjavu vezanu uz taj slučaj, doznaje se iz neslužbenih izvora.
On je kao žrtva pristao razgovarati s policijom o okolnostima jučerašnjeg napada kada je u popodnevnim satima u autobusu javnog gradskog prijevoza u naselju Kila ozlijeđen udarcem u glavu pa ima hematom na desnom oku.

U četvrtak, odmah nakon napada, Stanislav je odbio liječničku pomoć, ali i pomoć policije kojoj se javio na mobitel i rekao da mu ništa ne treba.
Hini je ranije u petak izjavio da zna tko su momci koji su ga napali, no ne želi im otkriti identitet. Izrazio je i žaljenje zbog smrti tri mlade osobe, žrtava njegova brata.

Iako splitska policija još od subotnjeg trostrukog ubojstva provodi primjerene mjere zaštite Stanislava Zavadlava, nepoznatim je osobama jučer pošlo za rukom lakše ga ozlijediti.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić rekla je kako su odmah nakon što su dobili informaciju o događaju na teren poslali policiju koja ondje nikoga nije zatekla.

Brat i otac osumnjičenog Zavadlava nisu bili u stanju dati iskaze.

Brat i otac osumnjičenog Filipa Zavadlava pojavili su se na dokaznom ročištu pred sucem istrage Županijskog suda u Splitu, no iskaze nisu bili u stanju dati, kako navode, zbog jučerašnjeg napada na Stanislava Zavadlava. Iskaze će dati idući tjedan.

- Rekli su da neće koristiti blagodat nesvjedočenja već da žele svjedočiti, ali to danas nisu bili u stanju, kazao je glasnogovornik splitskog suda sudac Damir Romac novinarima okupljenima pred sudom.- Daljnja procedura u ovom slučaju je da istragu vodi državni odvjetnik i ja o tome ne mogu govoriti, no pretpostavljam da će spis biti poslan u Zagreb gdje će biti provedeno vještačenje nad osumnjičenikom. Otac i brat osumnjičenika nisu bili očevici događaja, ali vjerojatno imaju neka saznanja o događaju, kazao je Romac.

Objasnio je da istragu vodi državni odvjetnik, ali da svjedoke koji su rodbina i imaju zakonsko pravo ne svjedočiti ispituje sudac istrage.
Šerić povukao žalbu na istražni zatvor za Zavadlava

Saslušanje kod suca istrage počelo je u 9 sati. Oko suda bilo je nekoliko policajaca koji su osiguravali zgradu. Na sud je prvo stigao otac Ante koji je bio u pratnji policajca u civilu, a s petnaestak minuta zakašnjenja iz drugog smjera i sin, odnosno mlađi Filipov brat Stanislav.

Dao je i kratku izjavu Hini u kojoj je govoreći o jučerašnjim okolnostima događaja kada je napadnut na Kili rekao "da mu je za to najlakše".

- Momke koji su to napravili poznajem. Neću govoriti tko su. Meni je još teža stvar što su tri života mlada izgubljena, poručio je Stanislav.

Filip Zavadlav (25), koji je u subotu počinio trostruko ubojstvo u središtu Splita, pod jakom policijskom pratnjom u ponedjeljak navečer dovezen je u Zagreb gdje je smješten na psihijatrijski odjel Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS). Očekuje se psihijatrijsko vještačenje koje će utvrditi njegovu raspravnu sposobnost.