Kanađani se vesele Sussexima

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske i nije u dobrom razdoblju. Nakon nekoliko godina završeno je oštro sporenje u vezi s brexitom, posljedice će se tek vidjeti, a sad su dobili: megxit!

Krizni sastanak kraljevske obitelji zbog Megxita

Princ Harry i Meghan Markle iznenadili su objavom kako odlaze preko oceana. Nije to prvi put u povijesti, ali, tko bi se i zašto odrekao kraljevskog statusa? U svom prvom TV intervjuu 2017. omiljeni par otvoreno je govorio o zarukama. Da nije osoba koja se ustručava, Meghan Markle je i tada jasno pokazala, kad je opisivala način na koji ju je Harry zaprosio.

Posjet dobrotvornoj organizaciji u Vancouveru prvo je pojavljivanje vojvotkinje od Sussexa nakon bure koju je sada već bračni par podignuo odlukom da se sele u Kanadu. I dok je ona već ondje s djetetom, on je još u Londonu.

Njihova odluka o povlačenju i prelasku u 'poluprivatnost' doveli su i do kriznog sastanka kraljevske obitelji. Kraljica je poslala mudro priopćenje kako podržava mladu obitelj, no da još treba razraditi pojedinosti njihova budućeg života. Kanađani se popularno zvanim Sussexima vesele, no ne veseli ih toliko moguće plaćanje njihova osiguranja.

Meghan Markle rođena je u SAD-u gdje joj živi majka, ali i otac s kojim nije u dobrim odnosima. Kritičari kažu da nakon svoje sada razara i kraljevsku obitelj. Velik dio života provela je kao glumica u Kanadi gdje je i počela romansu s princom.

Božić u Kanadi bio je presudan da par koji se dugo žali na medijski pritisak, donese odluku. Žele postati financijski neovisni, osnovati zakladu i obavljati samo manje kraljevske dužnosti. Odluka na prvi mah nije oduševila ni kraljicu ni javnost, no nisu svi skeptični.