Božinović: Split je siguran grad

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Splitu je komentirao stanje sigurnosti u gradu nakon trostrukog ubojstva koje se dogodilo prošle subote. Policija je pokazala brzinu, profesionalnost i djelotvornost u rješavanju ovoga slučaja, smatra Božinović. Ističe da se nastavlja istraga o okolnostima nabave i uporabe automatskog oružja, ali i borba protiv zlouporabe droga.

Stanislav Zavadlav policiji daje izjavu o napadu u autobusu
Odvjetnik Šerić povukao žalbu za zatvor Zavadlava

U Hrvatskoj nema problema sa sigurnošću na ulicama, jer postoji represivni sustav koji se s tim nosi. Split je siguran grad, policija je djelovala vrlo profesionalno te u nepunih tri sata otkrila počinitelja ubojstava u Splitu, poručio je na konferenciji za novinare održanoj u zgradi PU splitsko-dalmatinske ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dodao je kako je policija u suradnji s drugim institucijama poduzela određene mjere za sigurnost oca i brata Filipa Zavadlava te ništa neće prepustiti slučaju. Kazao je i da se još istražuje kako je Filip Zavadlav došao do puške kojom  je počinio trostruko ubojstvo. Također je rekao da će policija jamčiti sigurnost na najavljenom prosvjedu potpore Zavadlavu, ali nije znao reći koliko će ondje biti  policajaca. 

Pripadnik ATJ Lučko uhićen zbog pokušaja iznude

Novinari su Božinovića pitali za komentar uhićenja zbog iznude u Zagrebu. Kazao je kako kriminalistička policija istražuje slučaj i uvjeren je da će ga brzo riješiti. Naveo je podatak da je prošle godine procesuirano 418 pojedinaca koji su osumnjičeni za težu povredu službene dužnosti. Njih 69 kazneno je prijavljeno i udaljeno iz službe, što je još jedan pokazatelj da u Ministarstvu nemamo nikakve tolerancije prema protupravnom ponašanju unutar vlastitog sustava, rekao je Božinović.