Pregorjela žarulja, upalila svijeću i izazvala požar

Kasno sinoć ugašen je požar koji je, oko 20 sati, buknuo na zgradi u Zagrebu blizu Kvaternikova trga. Vatra se proširila sve do potkrovlja, no zbog brze intervencije vatrogasaca požar je ugašen, a stanari evakuirani. Očevid još traje.

Požar je uzrokovao plamen svijeće utvrdio je policijski očevid. Svijeću je stanarka upalila nakon što joj je pregorjela žarulja. Izašla je iz stana, a kada se vratila sve je bilo u plamenu. Danas nakon podneva stanarka je napustila stan u kojem su potpuno izgorjele kuhinja i blagovaonica, a vatra je zahvatila ulazna vrata i djelomično spavaću sobu.

Požar se proširio vrlo brzo. Zahvatio je i krovište i nekoliko stanova, a njegovu jačinu pokazuje i to što se u stanu na 4. katu rastopio i radijator.

- Zbog velike količine dima oštećeno je i stubište, oštećen je tavan i jedan mali dio krovišta gdje smo uspjeli uloviti požar, rekao je zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih.

Stanari i dalje nemaju ni struju ni plin. 

Podsjetimo, jučer oko 20.30 stiglo je više prijava građana. Na terenu je bilo 11 vozila, 32 vatrogasca borila su se s požarom koji se proširio na još 3 stana. Požar se širio i na okolne stanove, stanari su evakuirani, nakon čega im je ponuđen smještaj, a jedna osoba zatražila je liječničku pomoć.

- Veliki problem je predstavljala konstrukcija fasade zbog čega se požar i dim nije širio van nego unutar konstrukcije tako da su ekipe zatekle kompletnu zgradu u dimu, dodao je Jembrih.
VIDEO: U Zagrebu se zapalio stan, osam opožareno