Digitalna (R)evolucija

Vodeći kreatori digitalne ekonomije okupili su se na konferenciji Digitalna (R)evolucija, koju organizira Hrvatska udruga poslodavaca.

Tom prigodom ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je da ove godine priželjkuje veći iskorak na području digitalne transformacije hrvatskog društva jer, kako je rekao, više nije problem to što će veliki pojesti male, već to što će brzi pregaziti spore.

- Proces digitalizacije i digitalizacija hrvatskog društva je neminovan. Mislim da danas, u ovom trenutku, više nitko ne spori što nam treba. Pitanje je samo da li smo mi spremni u ovom trenutku brzinu prilagoditi potrebama, rekao je Darko Horvat, ministar gospodarstva.

- Digitalizacija je onaj zadnji vlak u kojeg trebamo uskočiti, ako se želimo približiti nama konkurentnim zemljama. Digitalizacija je jako važna, iz razloga što mijenja čitav jedan sustav. Znači, nisu to samo nove tehnologije, nego novi način razmišljanja, organizacija posla, naglasila je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.