Šestero Hrvata zadržano i na kruzeru u Hong Kongu

Šestero hrvatskih državljana nalazi se na kruzeru World Dream na kojemu putnike i članove posade testiraju na koronavirus, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

- Hrvatski državljani se dobro osjećaju, priopćili su iz MVEP-a. 

Kruzer World Dream, jedan od brodova iz flote kompanije Dream Cruises, pristao je u srijedu u Hong Kongu nakon što mu je odbijen zahtjev da uđe u luku Kaohsiung u južnom Tajvanu.

 Šestero Hrvata na japanskom kruzeru su dobro

Više od 1800 putnika i članova posade na kruzeru je, nakon što je nekoliko putnika prijavilo da ima vrućicu, zadržano na brodu dok se obavlja testiranje na koronavirus.

Veleposlanstvo RH u Kini pružit će hrvatskim državljanima svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti, dodaje se u priopćenju. 

 Koronavirus - prave lice zaraze
● Epidemije 20. stoljeća bile su smrtonosnije od današnjih
● WHO: Još nema pandemije 
● 
Kineski vrh priznao propuste u reakciji na epidemiju koronavirusa 

Koronavirus je dijagnosticiran trima Kinezima iz unutrašnjosti zemlje koji su krstarili od 19. do 24. siječnja, potvrdio je zdravstveni odjel Hong Konga, dodavši da je većina preostalih putnika iz Hong Konga.


Dream Cruises, kojim upravlja Genting Hong Kong, rekao je u izvještaju da su se tri osobe kojima je potvrđen virus iskrcale u južnom kineskom gradu Guangzhou.